Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known - Line: 515 - File: inc/plugins/sidebox.php PHP 5.3.3 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/plugins/sidebox.php 515 file_get_contents
/inc/class_plugins.php 101 sidebox_start
/showthread.php 396 pluginSystem->run_hooks
Warning [2] file_get_contents(http://auto-kupiec.pl/losowe.php): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known - Line: 515 - File: inc/plugins/sidebox.php PHP 5.3.3 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/plugins/sidebox.php 515 file_get_contents
/inc/class_plugins.php 101 sidebox_start
/showthread.php 396 pluginSystem->run_hooks



Witamy na forum Zapraszamy do rejestracji!
  • Logowanie:
Reklama
Drogi uzytkowniku, proszę nie wyłączaj reklamy, pozwala utrzymać forum. Dziękuję.
 
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 43 Głosów - 2.49 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
opinie mieszkańców
24-11-2015, 17:22
Post: #1
opinie mieszkańców
CześćSmile
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji ale z związku z tym że Jwc nie ma zbyt dobrej opinii na rynku chciałabym się dowiedzieć od osób które już tam mieszkają jak wam się mieszka w inwestycjii Jwc? co byście zmienili? jak wygląda kwestia grubości ścian, czy słychać rozmowy sąsiadów?(słyszałam ze w innych inwestycjach jwc pojawia się ten problem)
pozdrawiam wszystkich Smile
Kasia
Odpowiedz cytując ten post
24-11-2015, 21:29
Post: #2
RE: opinie mieszkańców
ja Ci powiem tak:
1. Wszystko złe, brzydkie i źle zrobione, ale na innych osiedlach obok pięknie i ekskluzywnie.
2. Bardzo drogo.
3. Przez ściany wszystko słychać.
4. Wszędzie w korytarzach portret Józefa Wojciechowskiego.
5. Lokalizacja kiepska - im dalej w Jana Kazimierza tym będziesz miała lepsze warunki.
6. Materiały najgorszej jakości.
7. Wszyscy sobie patrzą w okna. W sąsiednich osiedlach przestrzeń i zieleń.

W żadnym wypadku nie kupuj w JWC. Absolutnie tego nie rób.
Odpowiedz cytując ten post
25-11-2015, 00:35
Post: #3
RE: opinie mieszkańców
Nie za bardzo rozumiem po co ten hejt. Dziewczyna tylko spytała o opinię, chyba kazdy normalny człowiek przed kupnem mieszkania woli znac opinie mieszkańców... Kasiu niestety Ci nie pomogę bo kupiłem mieszkanie w etapie b2 Smile
Odpowiedz cytując ten post
25-11-2015, 12:12
Post: #4
RE: opinie mieszkańców
To nie jest zaden hejt. Tylko ludzie są tak zależni od opinii innych ludzi i do tego powielają coś, co już może być dawno zdezaktualizowane. Wszędzie są + i - . To proste.
Odpowiedz cytując ten post
25-11-2015, 12:26
Post: #5
RE: opinie mieszkańców
Ja jestem bardzo zadowolony.
Obawialem sie slyszac opinie o JWC natomiast w tym przypadku sie nie sprawdzimy.

SLABE PUNKTY TO WASKIE MIEJSCA POSTOJOWE I DOSTĘP DO WSPÓLNYCH TARASOW KTORY NARAZIE JEST JAK ZA PRL...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25-11-2015, 13:45
Post: #6
RE: opinie mieszkańców
Mógłbyś opisać jak wygląda kwestia dostępu do tarasów. Ostatnio odwiedzając osiedle chciałem go obejrzeć, ale był zamknięty na klucz. Myślałem, że jeszcze jest niedokończony.
Odpowiedz cytując ten post
25-11-2015, 15:35
Post: #7
RE: opinie mieszkańców
Wszystkie tarasy są oddane, ale niestety nie można z nich korzystać, albo można - tylko pod kuratelą Panów ochroniarzy. W godzinach 10-22. Niestety przypomina to sytuację trochę z serialu Alternatywy 4. Polska rzeczywistość w krzywym zwierciadle. A przecież mieszkańcy za to płacą. Argument z administracji: "wszystko ze względów bezpieczeństwa".

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując ten post
25-11-2015, 17:08
Post: #8
RE: opinie mieszkańców
Groteskowe rozwiązanie,
Mam nadzieję że po zawiązaniu docelowej wspólnoty będzie można korzystać z tarasu bez przeszkód[/align].
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-11-2015, 12:00
Post: #9
RE: opinie mieszkańców
(24-11-2015 17:22)Gość napisał(a):  CześćSmile
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji ale z związku z tym że Jwc nie ma zbyt dobrej opinii na rynku chciałabym się dowiedzieć od osób które już tam mieszkają jak wam się mieszka w inwestycjii Jwc? co byście zmienili? jak wygląda kwestia grubości ścian, czy słychać rozmowy sąsiadów?(słyszałam ze w innych inwestycjach jwc pojawia się ten problem)
pozdrawiam wszystkich Smile
Kasia

JWC ma mniej lub bardziej udane projekty. Z tych tańszych podwarszawskich dochodziły czasem bardzo niepokojące sygnały. Ten (na razie) wychodzi im bardzo dobrze. Jestem zadowolony z etapu A, a niełatwo mnie zadowolić.
Od strony wykonania JWC miał kilka błędów, ale były one do naprawienia i JWC je naprawił. Irytujące było niedotrzymywanie ustalanych wspólnie terminów i "korporacyjne" nastawienie niektórych pracowników (w tym rozmijanie się z prawdą). Samo wykonanie jednak bardzo dobre. W pozytywnych odczuciach do JWC na pewno wielką zasługę miał kierownik robót, z czym na pewno zgodzą się inni mieszkańcy, którzy mieli z nim styczność. Bardzo konkretny i zawsze starający się rozwiązać problem. Nie zawsze udawało mu się to na czas (co jest drobnym minusem), ale mogłem być pewny, że nawet ustne ustalenia zostaną zrealizowane. Ściany równe, brak pęknięć, dobra izolacja termiczna , okna niespodziewanie szczelne.
Nie żałuję decyzji o zakupie i na pewno powtórzył bym tę decyzję.

Sąsiedzi obok jeszcze nie mieszkają, więc nie mogę się wypowiadać, czy słychać ich rozmowy. Słychać natomiast sąsiadów z góry gdy głośniej biegają po mieszkaniu, ale tak jest praktycznie we wszystkich blokach jeśli nie ma dywanów/wykładzin.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
27-11-2015, 08:00
Post: #10
RE: opinie mieszkańców
marcink wlał w moje serce dużo optymizmu. Dla mnie jedynym minusem tej inwestycji był właśnie generalny wykonawca, które ma niestety słabą opinię. Zwłaszcza po ostatnim projekcie Park Wola gdzie z tego co wiem zrobili naprawdę konkretną fuszerkę. Z drugiej strony mam znajomą, które mieszka na Białołęce w osiedlu JW od 9 lat i nie ma żadnych zarzutów do mieszkania. Liczyłem, że Bliską Wolę potraktują dobrze, jako że jest to projekt flagowy JW i dzięki opinii marcink wygląda, że rzeczywiście tak jest. Mam tez kolegę, który jest jednym z poddostawców elektryki na Bliską Wolę i z tego co wywnioskował z rozmów z kierownikiem budowy fuszerki tutaj nie robią. Wiem też, ze kilku wykonawców naszego osiedla kupiła swoim dzieciom mieszkania na osiedlu, więc to też jest pozytywna informacja. Jednym słowem trzymam kciuki, aby utrzymali jakość i dotrzymali terminów.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-01-2016, 19:44
Post: #11
RE: opinie mieszkańców
Ja generalnie oceniam mieszkanie na plus. Wszystkie wady istotne i mniej istotne zgłoszone przeze mnie zostały na bieżąco poprawione. Nawet po odbiorze mieszkania już po wykończeniu mogłem liczyć na darmową pomoc ludzi z budowy (pomimo zmian, które wprowadziłem - w związku z czym nie mam gwarancji na te elementy).
Z okna mam super widok i dużą przestrzeń w porównaniu do większości innych inwestycji w Warszawie. Zdecydowanie polecam mieszkania od strony patio - jest dużo ciszej niż od ul. Ordona. Mieszkanie ma również bardzo funkcjonalny układ (o co trudno w Warszawie przy małych lokalach mieszkalnych). Miejsca postojowe wcale nie są wąskie, aczkolwiek zastanawia się czemu szerokość przejazdu pomiędzy miejscami postojowymi ma 5,5m a wg. przepisów powinno być 6m.

Minusy to
- drzwi, przez które wszystko słychać ale sobie z tym poradziłem (próg drzwiowy z gumową uszczelką oraz uszczelka z leroy merlina za parę złotych wokół ościeżnicy drzwiowej),
- wentylacja mechaniczna dosyć głośna ale z tego co wiem to we wszystkich nowych blokach jest tak samo, ponieważ wszędzie jest ta sama firma "Helios",
- połączenie ścian z sufitem na piankę ok. 3cm. Zleciłem wykonawcy wycięcie pianki i uzupełnienie tej przestrzeni czymś co nie będzie pękało i sprężynowało. Na razie nigdzie nie ma pęknięć Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
 
Odpowiedz 


[-]
Powiadom znajomych i przyjaciół (Pokaż Wszystkie)
Facebook Twitter

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.


Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Powered by MyBulletinBoard
Spolszczenie by Polski Support MyBB
Kopiowanie tresci forum bez zgody administracji zabronione!
Administracja forum nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczone przez użytkowników.